ANASAYFA

2 Kasım 2016 Çarşamba

Çikolatanın Şehri Brugge





Avrupa’nın başkenti olan Belçika’da yer alan Brugge, dönemin önemli şehirlerindendi. Eski zamanlarda Belçika’nın ticari merkezi olan Brugge, daha sonra denizden uzaklaşınca bu durum değişti. Brugge, 100 kilometre uzağındaki ülkenin başkenti Brüksel’den daha eski olmasına rağmen başkent unvanı alamamış. 117 bin nüfuslu şehrin merkezinde, sadece 30 bin kişi yaşıyor.

Aşıklar  Gölünde yapılacak olan tekne turu ile  The Mark Meydanı, At Meydanı ve Salvador Kilisesi’ni görmek  mümkün .. Avrupa'nın başkenti Belçika , Çikolatanın başkenti'de Brugge diyebiliriz .. özel imalat atölyeleri ve satış dükkanları ile  gelen misafirlerine çikolatanın mutluluk verici  lezzetini sunmaktadırlar ... Brugge 300 çeşit bira  çeşidine de sahip olan bir yerdir  özellikle  bu tatlarla ilgili özel festivaller de düzenlenmektedir .. Özel Çikolatası - Birası ve Patates kızartması ile Avrupa'nın ortasında  özel yerler biridir .. Brugge 11 yüzyılda Avrupanın en önemli liman kentlerinden biri idi ,seller ve  dolan alüvyonlar la  denize bağlantısı sadece iki kanalla  kalmıştır .. turistlik ve ticari amaçla  kullanılan bu kanallar Brugge için çok önemlidir ..

Avrupa'nın günümüze kadar gelebilmiş önemli Ortaçağ kentlerinden biridir. Kentin, ortaçağdaki boyutlarının dışına hiç taşmamış olması ilgi çekicidir. XII. yüzyıl malikanelerinin arasından dolaşan pırıl pırıl kanalları ve çiçek pazarlarıyla gerçek bir âşıklar kentidir. Yaz aylarında turist yoğunluğu olduğu için sezon dışında ziyaret edilmesi ayrı bir tat bırakmaktadır.

Brugge seyahatinizde konaklama yapabileceğiniz otellerin  listesini görmek için Tıklayınız 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder